Stichting Defensie musea: film Vrijwilligersdag 2017.

MicroFilm Missie 'Helmpje op, helmpje af'.

Stichting Defensiemusea beheert de 4 grote defensiemusea: Marine museum, Nationaal Militair Museum, Mariniers Museum en Marechaussee Museum. Dat kan alleen doordat er honderden mensen vrijwillig helpen als gids, suppoost, educatie medewerker en in tal van andere functies. Ook de vrijwilligers moeten de 5 kernwaarden van de musea uitdragen. En dan is het ook nog de vraag of de bezoekers deze ook ervaren. De kernwaarden zijn: Bravoure, Verrijkend, Energiek, Integer en Signatuur.

De filmpjes hieronder zijn deels gemaakt door bezoekers die zelf met een Missie en een cameraatje op pad gingen. En deels door interviews met de vrijwilligers door de geheime dienst. MicroFilm MIssie 'Helmpje op, helmpje af' leverde zo 5 fimpjes op die tijdens de vrijwilligersdag 2017 in het Marechaussee Museum in Buren werden vertoond.

 
 

Vriend of Vijand van het Nationaal Militair Museum?

Onze eerste Missie voor defensie was in het NMM. Oorlogstuig, we hebben er allemaal iets mee. Aan de ene kant zorgt het voor onze veiligheid, aan de andere kant voor verwoesting. Emotie, dus. Leger, geschiedenis, de mensen en spullen waarmee dat gemaakt is vormen een perfecte basis voor MicroFIlm Missies.We hebben er 3 ontwikkeld en uitgevoerd. Bijna 50 filmpjes genereerden we. We delen graag online onze ervaringen en meningen. Zeker als het over zulke zware zaken gaat.