rijksmuseum

Microfilm Missie 2: in het Mecca van de Nederlandse Musea.

Bij het Rijksmuseum mogen we een MicroFilm Missie organiseren tijdens de opening van de expositie Rembrandt en Degas. 2 jonge kunstenaars.' op 30 juni 2011. We zijn verguld met de kans om voor het Rijksmuseum in actie te komen. Prachtig! Het is wel kort dag, op de opening die slechts 2 uur duurt moeten we zo veel mogelijk deelnemers zien te strikken. Vanwege de tijdsdruk moet de Missie eenvoudig uit te voeren zijn.

Met 5 cameraatjes bezoeken we de opening. Het is een drukke avond, we hebben zorgen over het weinige licht in de zaal en het vele lawaai. Uit de stroom bezoekers kiezen we de meest fotogenieke types. We zien hen in de weer met de drie vragen uit de Missie en hopen dat er bruikbaar materiaal uitkomt. Ondertussen filmen we zelf nog wat materiaal om goed te kunnen monteren.

Gelukkig blijkt bij het terugzien van de beelden dat er genoeg licht was. Ondanks het rumoer op de achtergrond zijn de mensen in beeld ook redelijk verstaanbaar. Het Rijks besluit om de filmpjes op Facebook te plaatsen! Gedurende de expositie periode werden de 4 gekozen filmpjes bijna 1400 keer bekeken...Daarna heeft het Rijksmuseum de filmpjes verborgen op YouTube.